16.2.05

European Constitution by numbers...

Com que s'està animant el tema del debat del Tractat per a la Constitució Europea, se m'ha ocurrit de llançar un poc més de gasolina al braser, i fer una anàlisi absolutament quantitativa i relativament fiable sobre el text que anem a votar el diumenge.
La idea era fer sobre el text electrònic una sèrie de recerques per mots clau, tenint en compte els diferents actors que formem part d'Europa... i heus ací el resultat. No cal ni dir que ha estat fet sobre la versió en Català (modalitat Valenciana) disponible a la web en aquest enllaç.

Tesi: Quí té més pes en la Constitució Europea?... Qui més apareix!
  • Consell europeu: 685
  • Estats: 575
  • Comissió Europea: 408
  • Parlament Europeu: 263
  • Drets: 147
  • Banc Central Europeu: 126
  • Persones/Ciutadà: 105
  • Regions: 28
  • Poble Europeu: 11
  • pobles/pobles d'Europa: 5

Notes per a despistats:
El Consell Europeu està format pels diferents ministres nacionals dels diferents estats, són els que tenen un major poder de decisió en les polítiques de la Unió, pero decideixen les coses d'una manera molt peculiar, per exemple, fa unes poques setmanes la reunió del Consell sobre Agricultura i Pesca va estar a punt de prendre decisions sobre la patentabilitat del programes d'ordinador!!!. Per Estats entenem els Estats-Nació que integren la Unió Europea. La Comissió Europea és (o deuria de ser) l'òrgan executiu de la Unió, però està formada generalment per polítics retirats dels seus respectius càrrecs en els governs dels Estats, i a petició dels mateixos governs (per sort el Parlament ha d'aprovar la seua constitució). El Parlament Europeu és l'organ legislatiu, i l'únic que triem els ciutadans democraticament per circumscripcions nacionals cada 5 anys. El Banc Central Europeu, és una institució sense cap mena de control democràtic ni per part de la ciutadania ni per part dels governs o institucions i que decideix les polítiques monetàries de la Unió (un club de banquers). El compte de persones i ciutadans conté en 12 ocasions el terme "persona jurídica", que és un subterfugi per a tractar a les empreses com si foren persones, igualant-les en drets.

15.2.05

Dinarem paella...

Alguns votaran que sí:
Perquè ho diu ZP, perquè ho diu Rajoy, perquè té un colega eurodiputat que se l'ha llegida (si més no una part), perquè ho diu cruiff, perquè cal reforçar europa per la pau mundial, perquè té moltes accions en empreses d'armament, perquè és una persona positiva i no sap dir que no...
altres que no:
Perquè es una persona molt negativa i no sap dir que sí (per si de cas), perquè ho diu Carod, perquè ho diu llamazares, perquè no és prou cristiana, perquè no és prou social, perquè se sent poble marginat, perquè això i res és lo mateix, perquè se l'ha llegida (mentirós!) i hi ha un epígraf que no el satisfà...
altres en blanc, i fins i tot algú, pot ser per la ressaca producte de la diversificada oferta d'oci de la nostra localitat, es pregunte si eixa papereta que no posa ni sí ni no deu ser per indicar la seua opinió, i escriga: veros tos a tomà pol culo!
Això sí... amb l'excepció dels vallers més recents, que encara no estan tan integrats, dinarem tots paella.

5.2.05

Concurs oposició a Petit-nihilista...

Com que darrerament està manifestant-se alguns éssers anònims a través dels comentaris dels articles del blog. I per si a algú l'interessa participar i aportar continguts, se m'ha ocurrit encetar un petit decàleg d'estil per a futurs candidats.
Com a prova tribal d'admissió heu d'enviar per correu electrònic un article i comentar-ne 2 més. Això us donarà dret a ser petit-nihilistes novicis i de regal un viatge per a dos persones en la línia 2 del bus local, amb totes les despeses pagades des del Mercat a Carbonaire.


Lo Decàleg del Petit-Nihilista Uixoní:
  1. L'anonimat vos farà un poc més lliures... però no massa.
  2. La felicitat busca-la en un altre lloc... ací venim a patalejar.
  3. La lluita busca-la en un altre lloc... ací venim a mossegar fusta.
  4. La serenitat busca-la en un altre lloc... ací venim a exaltar-nos.
  5. Les palles mentals són tan bones com les corporales.. i sovint les superen.
  6. El petit-nihilista renuncia a la violència física però no a la verbal.
  7. La mordacitat és més punyent que la grolleria.
  8. L'humor no està renyit amb la mala hòstia.
  9. La cultura no està renyida amb la salut*.
  10. El petit-nihilista es reserva el dret de fer decàlegs amb un nombre indeterminat d'ítems.
  11. La realitat (especialment la local) és una caricatura de la ficció.
  12. Fer cas d'un decàleg és tan estúpid com redactar-lo.
* El versicle nové entra en fatal contradicció en cas que sigues considerat un ésser inferior -bou, dona...- i sigues usat en rituals i festes populars -et posen boles a les banyes, monyos tibants, sabates creminals i te passegen en carrossa, ansierro, cercavila o pala mecànica pel poble.
La lectura obsessiva de la premsa local i provincial també pot provocar perversos efectes secundaris, recomanem doncs, si no l'abstinència, una mínima profilaxi i escrupulosa moderació.