22.4.04

Ègloga Municipal

Aquest no és més que un post d'agraïment per la incommensurable tasca feta pels diversos consistoris del nostre municipi, ans i després de l'adveniment de la democràcia, per tal de protegir-nos, a nosaltres, indefensos habitants, de la malèfica influència de les plantes, de l'aire excessivament pur, i en definitiva del paisatge natural en els nostres carrers.
Gràcies per haver consentit, amb l'inestimable i desinteressat consell dels promotors immobiliaris locals, una volumetria indeturable, majestuosa i fàl·lica que acosta les nostres llars en temples departamentats cap al paradís celestial.
Gràcies per haver superat la inèrcia retrògrada dels particulars, insolidaris, mesquins, escòria humana, que pretengueren viure sempre en cases ben assolellades, d'una o dos plantes i amb patis i corrals obscenament plens de vida.
Gràcies per optar per un urbanisme llustrosament asfàltic, ben quadràtic, com una fulla de càlcul del llibre de comptes de la comptabilitat B de l'empresa d'un familiar d'un diputat provincial.
No puc sinó animar-vos a continuar aquesta croada imperiosa que allibere definitivament la nostra població de tota maldat natural.
Encara queda molta feina per fer, no defalliu!
Encara queden carrers on s'albira la indecent imatge d'un cel ple d'ocells o algun clavill de muntanya.
Encara hi ha voreres per les que es pot perdre el temps indecentment passejant i molestant al trànsit rodat, quant els malfeiners vianants pretenen creuar.
Pero el pitjor de tot és que encara hi ha gent obtusa, impertinent, desfaenada, que no entén que la terra aprofitada es la terra construïda, especulada, industrial; que els rius útils són els que van entubats; i que l'aire bo és el que donen els filtres de l'últim model d'aparell japonés d'aire condicionat.
D'aquesta colla de malifessers vos haureu de guardar.
Gent que vos farà perdre el temps organitzant tonteries com El Dia de la Terra.